Begivenheder

44Møen arrangerer samtaler om kunst, foredrag, performance, omvisninger i udstillingen og sommerkunstskole for børn og unge

KOMMENDE BEGIVENHEDER

RUNDVISNINGER
Hver torsdag og søndag kl 13. vil kunsthistoriestuderende Una Lind Oldaker give rundvisning i udstillingerne.
Ved forespørgsel på rundvisning skriv til: una@44moen.dk

SØNDAG den 8.8., kl. 14
FROTTAGE PROJECTS – FRA DEN JORDISKE FLADE OP TIL DEN HIMMELSKE FLADE
En samtale med astrofysiker Anja C.  Andersen, teoretisk fysiker Poul Henrik Damgaard, billedhugger Nanna Abell og billedhugger Bjørn Nørgaard.

Om eksakt og intuitiv erkendelse
Om masse og flade
Om gravitet og stjernestøv

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.

 

LØRDAG den 21.08., kl. 14
EPHEMERA
– Insight in the curatorial practice of Robert Schweitzer newly settled resident in Askeby, Møn

Arrangementet varer ca. en time og foregår på engelsk
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Gratis entré

 

SØNDAG d. 8. 8., kl. 14
CLOSING EYES
Finissage
Gratis entré

 

TIDLIGERE BEGIVENHEDER 

SÆSONÅBNING AF KUNSTHAL 44MØEN
På åbningsdagen har kunsthallen forberedt et program der præsenterer og diskuterer bulgarsk samtidskunst og “Brittle Power”:

Lørdag den 5.6. 
Kl. 14   – Walk & Talk i udstillingen ”Brittle Power” – med Luchezar Boyadjiev
Kl. 15  – Præsentation af Bulgarsk samtidskunst ved curator Vesselina Sarieva og udstillingens kunstnere Luchezar Boyadjiev, Pravdoliub Ivanov, Mariana Vassileva, Rada Boukova, Vikenti Komitski. 

LØRDAG d. 26.06., kl. 14:
HENING CHRISTIANSENS ARKIV PÅ 44MØEN

En eftermiddag om Grøn-øre komponisten Henning Christiansen
Thorbjørn Reuter Christiansen
fortæller om processen med at systematisere og udgive materiale fra Henning Christiansens Arkiv. Hele 30.000 dokumenter og 400 spolebånd er blevet digitaliserede, og skal nu gøres tilgængelige for offentligheden.
Thorbjørn afspiller nye og kommende udgivelser fra Henning Christiansen Arkiv.
Henning var en alsidig komponist, som arbejdede med klassisk musik, avantgarde musik, filmmusik, aktions-musik – og ikke mindst felt-optagelser med sin båndoptager. Fra 1964 til 1986 arbejdede FLUXUS-kunstneren sammen med den tyske kunstner Joseph Beuys og sammen med Bjørn Nørgaard har han skabt og performet utallige kompositioner til deres fælles aktioner.

Vi ses i det grønne øre!

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.

LØRDAG den 03.07., kl. 14
DIASPORAS KUNST
– Erindringernes dynamikker og kulturelle oversættelser belyst gennem værker af billedkunstnere fra det tidligere Jugoslavien nu bosat i Danmark
Vi får besøg af Tijana Mišković som nuværende er Ph.d. stipendiat ved. Statens Museum for Kunst og Københavns Universitet med projektet; ‘The Art of Dispora -The diasporic inbetweenness, analysed through artworks created by artists from former Yugoslavia, who live in Denmark’. link 

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Gratis entré

LØRDAG den 31.07., kl. 14
DET MENTALE JERNTÆPPE?
Efter mere end 30 år – en generation – har “jerntæppet”, som Churchill definerede det efter 2.verdenskrig, været væk. Mange har i dag, end ikke oplevet det, men der er stadig, i vores opfattelse af Europa, et mentalt “jerntæppe” ?
I forbindelse med Kunsthal 44Møens udstilling med bulgarske samtidskunstnere “Brittle Power”, har billedhugger Bjørn Nørgaard inviteret ekspert i Øst- og Centraleuropa Søren Riishøj til en samtale. Riishøj er lektor emeritus ved SDU, forhenværende Folketingsmedlem, tidligere kommentator ved DR og nuværende redaktør ved det digitale medie MR.EAST: mreast.dk

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.

LØBENDE BEGIVENHEDER

SOMMERKUNSTKOLE FOR BØRN
I uge 28, 29 eller uge 30 for børn i alderen 5-12 år.

Igen i år afholder vi en sommerkunstskole for børn! Workshoppen varer 2 dage, og vil finde sted i løbet af 3 uger (uge 28, 29, 30) torsdag og fredag den 15.-16., 22.-23. samt 29.-30. i tidsrummet 11:00-14:00 og børnene kan vælge at blive tilmeldt en eller flere af ugerne.

Workshoppen vil inddrage børnene i vores aktuelle udstillinger. De to kunststuderende Eva Örk Árnadóttir Hafstein og Rosa Maria Zangenberg står for workshoppen og underviser børnene. Med udgangspunkt i kunstformen ‘readymade’ vil de dette år fokusere på værdierne i materialer og ting som ikke nødvendigvis hører til vores klassiske opfattelse af kunstmaterialer og kunstværker. Hvad kan man lave kunst ude af, og hvad kan blive til kunst?

Tilmelding på info@44moen.dk eller på tlf. +45 28832483.
Gebyr inkl. materialer pr. uge: kr 200.
Max 12 deltagere pr. workshop.

Adresse: Kunsthal 44Møen, Fanefjordgade 44, Askeby