Begivenheder

44Møen arrangerer samtaler om kunst, foredrag, performances, omvisninger i udstillingen og meget mere...

KOMMENDE BEGIVENHEDER

TIDLIGERE BEGIVENHEDER

Som de fleste har bemærket, er Kunsthal 44Møen i gang med at bygge. Vi udvider, og åbner i 2023 op med to nye bygninger: en gæstebolig og et dedikeret Center for Klangkunst.

Til sæsonafslutningen har vi inviteret arkitekt Søren Thirup Pihlmann fra vores arkitekter Pihlmann Architects til at fortælle om de arkitektoniske visioner for byggeriet. Søren er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis arkitektskole i 2014 og er har netop modtaget Henning Larsen Fondens pris for sit arbejde.

“Vores projekter er kendetegnet ved en byggeskik, der iscenesætter selve materialet som indehaver af arkitekturens hovedrolle. Ved at udforske materialers iboende processer og potentialer tror vi på, at der kan etableres en robust og simpel arkitektur. En arkitektur, der arver sin karakter og atmosfære fra de benyttede materialers funktion og tilblivelse,” skriver Pihlmann Architects.

Til arrangementet vil der også være mulighed for at høre mere om hele forandringsprojektet, processen frem til byggeriet, og om planerne for Kunsthal 44Møen som et lokalt fyrtårn for samtidskunst.

Arrangementet varer ca. halvanden time. Kaffe og te kan købes. Til afslutning byder vi på et glas vin eller saft.

Gratis entré

AUGUST 2022

Hver onsdag og søndag kl. 15.00: gratis rundvisning og introduktion til udstillingerne af daglig leder af Kunsthal 44Møen Jacob Kreutzfeldt.

Rundvisningerne er på engelsk om onsdagen og på dansk om søndagen.

LØRDAG 30.07.2022 kl. 13.00

Birk Horst i samtale med Bjørn Nørgaard: Kunst & død

I sit nye værk til Kunsthal 44Møen har Birk Horst fundet inspiration mødet med de mange gravhøje spredt over Møn. Headstones Undead Engines er en refleksion over døden, sorg og erindring. Hvordan erindrer vi den afdøde? Hvilke repræsentationer og former benytter vi? Og hvordan kan vi forestille os erindringens æstetik i en tid præget af digitale medier og teknologier?

Bjørn Nørgaard har som kunster ved særlige anledninger arbejdet med mindesmærker, mest kendt er nok hans sarkofag til Hendes Majestæt Dronningens gravmæle i Roskilde Domkirke. I deres samtale vil de to kunstnere med udgangspunkt i Horst’s aktuelle installation berøre nogle af de helt store og svære temaer som kunst, erindring, sorg og død.

Arrangementet varer ca. en time. Der serveres kaffe og te. Kolde drikkevarer kan købes. Entré 50 kr. – gratis for medlemmer af Kunsthal 44Møens vennekreds.

 

KL. 14.00: ALICE I EVENTYRLAND– gæsteforestilling af Teater Møn

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt og foranderligt land, hvor alt kan ske. Fra 5 år og for alle som har prøvet noget nyt.

KL. 15.00: KOSTUMEWORKSHOP- med kostumedesigner Susanne Marshall og performer Tilde Knudsen

Workshop for alle aldre: Byg dine egne kostumer ud af geometriske former!

Om forestillingen

Vær med, når danser og skuespiller Tilde Knudsen udfolder sin version af den elskede historie om Alice i Eventyrland af Lewis Carroll.

I denne visuelle og musiske nyfortolkning af klassikeren møder vi Alice alene på scenen omgivet af spandevis af fantasifulde kostumer i geometriske former. Scenografien udgøres af tønder, som gemmer på cirkler, trekanter og firkanter i stof og papir – alle former, som vi kender så godt. Eller gør vi? – for pludselig falder Alice gennem kaninhullet! Og nu begynder hun at folde og forme kaninøre, snabler og kjoler, og forvandle sig til Filurkatten, kålormen og alle de andre ikoniske skikkelser fra den elskede historie. For som Alice siger: ”Jeg ved, hvem jeg var, da jeg stod op i morges, men jeg tror nok, jeg har forvandlet mig adskillige gange siden da”.

Forestillingen er en non-verbal rejse gennem musik, bevægelse og magi, som er skabt i tæt samarbejde med kostumedesigner Susan Marshall og komponist Klaus Risager. Kostumerne og musikken er så centrale elementer, at de kunne have stået på rollelisten sammen med danser og skuespiller Tilde Knudsen, når hun tryller Alices eventyrland frem for øjnene af os! De er ligeså finurlige og foranderlige som eventyrlandet bag den låste dør.

Tilde Knudsen fortæller: ”Normalt når man skaber en teaterforestilling så bliver kostumerne skabt og kommer på scenen hen imod slutningen af forløbet. Men sammen med Susan Marshall har vi arbejdet på en anden måde: Vi tog afsæt i kostumerne og de geometriske former fra dag et, og så gav vi liv til figurerne fra eventyret ud fra dem. Det har været en spændende og anderledes måde at arbejde på, og har givet forestillingen et stærkt visuelt udtryk”.

Figurerne fra Alice i Eventyrland kommer til live til musik skabt af komponist Klaus Risager, der med instrumenter og reallyde har skabt et sfærisk lydunivers der veksler mellem enkelthed, vildskab og kaos.

Varighed:  40 min.
Alder: For alle, både børn og voksne fra 5 år

Medvirkende: Tilde Knudsen

Kostumier: Susan Marshall

Instruktør: Peter Kirk

Komponist: Klaus Risager

Koreografisk konsulent: Liv Mikaela Sanz​

Læs mere om forestillingen på Teater Møns hjemmeside

Om kostumeworkshoppen

Kostumedesigner Susan Marshall og performer Tilde Knudsen inviterer dig ind i modulære kostumers hemmelige verden, hvor simple former forvandler sig til et utal af 3-dimensionelle former. Inspireret af origamiteknikker og modulære strukturer kan firkanter, cirkler, trekanter, krinoliner og fleksible rør sættes samme, bøjes, bevæges og transformeres, så de udfolder nye kreative muligheder. Workshoppen tilbyder en legende tilgang til kostumeudvikling og historiefortælling. Den er åben for alle aldre.

 

HVER ONSDAG OG SØNDAG I JULI: 

Free tours in English 3.00 P.M.

 

Kl. 13.00: Vivian Caccuri i dialog med kurator Julia Rodrigues
Kl. 14.30: Miki Yui koncert

Miki Yui spiller en koncert på terrassen ved siden af pavilionen, hvor hendes diskrete akustiske intervention forstærker lytterens opmærksomhed på de processer, der finder sted i omgivelserne, og samtidig transformerer omgivelsernes lyde som en del af musikken.

 

LØRDAG 26.6.2022 kl. 16.00

Sæsonåbning: Vivian Caccuri – Miki Yui – Birk Horst

med DJ-set af Estúdio 0SS0

 

2021:

SØNDAG 26.09.2021 kl. 14

Filmvisning
THE PICTURESQUE BEAST En film af Theodor Præst Nymark Jensen, Danmark, 2021, 37 minBarok og storslået cinematisk fantasi over guldaldermaleren C.W Eckersbergs eventyr på Møn, hvor han skal lære at bemestre naturens motiver.I sit atelier på Charlottenborg arbejder den unge kunstmaler Christopher FenDweller – en figur løst baseret på både Fenris-ulven og guldaldermaleren C.W Eckersberg! – på at bemestre naturens motiver. Det går ikke så godt. Derfor drager han på en dannelsesrejse til Møn, hvor en forvandlingshistorie begynder. Urgamle folkesagn og figurer lånt frit fra den nordiske mytologi møder hypermoderne high-tech i et overdådigt barokt eventyr, der som en åndelig slægtning til Matthew Barney lader sine hybridkarakterer udforske historiske fortider og mulige fremtider på samme tid.Trailer
ONSDAG 15.09.2021 kl. 16
“Do, Re, Mæh…”

Hårbølle Mejeri, Kunsthal 44Møen og Henning Christiansens Arkiv er stolte af at kunne annoncere en koncert for og med 48 malkefår, der finder sted ved Hårbølle Mejeri.

– Første del af koncerten består af uddrag af Henning Christiansens berømte “Schafe Statt Geigen”, 1988.
– I anden del spiller de to unge virtuoser Josefine Dalsgaard (violin) og Jonas Lyskjær Frølund (klarinet) værker af bl.a Jørgen Bentzon, Gunnar Berg, Darius Milhaud og Igor Stravinsky.

 

LØRDAG 21.08.2021 kl. 14

EPHEMERA
– Insight in the curatorial practice of Robert Schweitzer newly settled resident in Askeby, Møn

Arrangementet varer ca. en time og foregår på engelsk
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Gratis entré

SØNDAG 08.08.2021 kl. 14
FROTTAGE PROJECTS – FRA DEN JORDISKE FLADE OP TIL DEN HIMMELSKE FLADE

En samtale med astrofysiker Anja C.  Andersen, teoretisk fysiker Poul Henrik Damgaard, billedhugger Nanna Abell og billedhugger Bjørn Nørgaard.

Om eksakt og intuitiv erkendelse
Om masse og flade
Om gravitet og stjernestøv

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.

 

LØRDAG 31.07.2021 kl. 14

DET MENTALE JERNTÆPPE?
Efter mere end 30 år – en generation – har “jerntæppet”, som Churchill definerede det efter 2.verdenskrig, været væk. Mange har i dag, end ikke oplevet det, men der er stadig, i vores opfattelse af Europa, et mentalt “jerntæppe” ?
I forbindelse med Kunsthal 44Møens udstilling med bulgarske samtidskunstnere “Brittle Power”, har billedhugger Bjørn Nørgaard inviteret ekspert i Øst- og Centraleuropa Søren Riishøj til en samtale. Riishøj er lektor emeritus ved SDU, forhenværende Folketingsmedlem, tidligere kommentator ved DR og nuværende redaktør ved det digitale medie MR.EAST: mreast.dk

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.
LØRDAG 03.07.2021 kl. 14
DIASPORAS KUNST
– Erindringernes dynamikker og kulturelle oversættelser belyst gennem værker af billedkunstnere fra det tidligere Jugoslavien nu bosat i Danmark

Vi får besøg af Tijana Mišković som nuværende er Ph.d. stipendiat ved. Statens Museum for Kunst og Københavns Universitet med projektet; ‘The Art of Dispora -The diasporic inbetweenness, analysed through artworks created by artists from former Yugoslavia, who live in Denmark’. link Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Gratis entré
LØRDAG 26.06.2021 kl. 14:
HENING CHRISTIANSENS ARKIV PÅ 44MØEN

En eftermiddag om Grøn-øre komponisten Henning Christiansen
Thorbjørn Reuter Christiansen
fortæller om processen med at systematisere og udgive materiale fra Henning Christiansens Arkiv. Hele 30.000 dokumenter og 400 spolebånd er blevet digitaliserede, og skal nu gøres tilgængelige for offentligheden.
Thorbjørn afspiller nye og kommende udgivelser fra Henning Christiansen Arkiv.
Henning var en alsidig komponist, som arbejdede med klassisk musik, avantgarde musik, filmmusik, aktions-musik – og ikke mindst felt-optagelser med sin båndoptager. Fra 1964 til 1986 arbejdede FLUXUS-kunstneren sammen med den tyske kunstner Joseph Beuys og sammen med Bjørn Nørgaard har han skabt og performet utallige kompositioner til deres fælles aktioner.

Vi ses i det grønne øre!

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.

 

LØRDAG 5.6. SÆSONÅBNING
På åbningsdagen har kunsthallen forberedt et program, der præsenterer og diskuterer bulgarsk samtidskunst og “Brittle Power”:

Lørdag den 5.6. 
Kl. 14   – Walk & Talk i udstillingen ”Brittle Power” – med Luchezar Boyadjiev
Kl. 15  – Præsentation af Bulgarsk samtidskunst ved curator Vesselina Sarieva og udstillingens kunstnere Luchezar Boyadjiev, Pravdoliub Ivanov, Mariana Vassileva, Rada Boukova, Vikenti Komitski.

 

RUNDVISNINGER
Hver torsdag og søndag kl 13. vil kunsthistoriestuderende Una Lind Oldaker give rundvisning i udstillingerne.
Ved forespørgsel på rundvisning skriv til: una@44moen.dk

 

SOMMERKUNSTKOLE FOR BØRN

I uge 28, 29 eller uge 30 for børn i alderen 5-12 år.

Igen i år afholder vi en sommerkunstskole for børn! Workshoppen varer 2 dage, og vil finde sted i løbet af 3 uger (uge 28, 29, 30) torsdag og fredag den 15.-16., 22.-23. samt 29.-30. i tidsrummet 11:00-14:00 og børnene kan vælge at blive tilmeldt en eller flere af ugerne.

Workshoppen vil inddrage børnene i vores aktuelle udstillinger. De to kunststuderende Eva Örk Árnadóttir Hafstein og Rosa Maria Zangenberg står for workshoppen og underviser børnene. Med udgangspunkt i kunstformen ‘readymade’ vil de dette år fokusere på værdierne i materialer og ting som ikke nødvendigvis hører til vores klassiske opfattelse af kunstmaterialer og kunstværker. Hvad kan man lave kunst ude af, og hvad kan blive til kunst?

Tilmelding på info@44moen.dk eller på tlf. +45 28832483.
Gebyr inkl. materialer pr. uge: kr 200.
Max 12 deltagere pr. workshop.

Adresse: Kunsthal 44Møen, Fanefjordgade 44, Askeby