PS44

“Den rødgule sommer”

  • Anders Hergum

Udstillingen Den Rødgule sommer vidner om kunstnerens gryende fokus på overfladen som betingelse og markerer samtidig et opbrud med den tidligere interesse for skjulte infrastrukturer og systemer. Hergums installation består af en række skulpturer med dekorative mønstre, som refererer til udstillingsrummets unikke ikonografi. Udstillingen bevarer en ubekymret aura, når den agerer mødested mellem skulpturelle genstande og stedets arkitektur og dets fordums funktion som smedje.

“Jeg føler et behov for en mere insisterende livsbekræftende modvægt til den pessimisme og had-tale, der præger nutidens verdensanskuelse. Jeg tror ikke på, at enhver detalje, hvor end sort eller hvid den end måtte være, skal udtømmes og fattes, som gjaldt det liv eller død. Vi risikerer at drukne i morgendagens billeders ulidelighed. Er det tilladeligt at beskytte sin individuelle optimisme i mødet med fællesskabets ulykke, at slukke nyhederne, at overhovedet forsøge sig med en selektion mellem den overvældende byrde af indtryk? Udstillingen er et simpelt og muntert afbræk fra tidens gråmelerede billeder. Strålende farvekompositioner og dekorative mønstre bliver desuagtet deres nemhed foreslået som nødvendige eksistentielle behov. Oplevelsen skal være inkluderende for betragteren og opløftende i sin umiddelbare nærhed. Dette er min pragmatiske agitation denne sommer.”

Anders Hergum født i Oslo, Norge i 1983, bor i København. 2010-2013: Bergen Art Academy, Norway og modtog MFA in Visual Arts fra Royal Danish Academy of Fine Arts, Købenahvn, 2016. He has held exhibitions at Future Suburban Contemporary, Copenhagen; Tegnerforbundet, Oslo; Kunsthal Charlottenburg, Copenhagen; Kulturhuset, Farum and Gallery SØ, Copenhagen.

SMEDJEN er et projektrum for ung og eksperimenterende kunst hvor kunsthallen samarbejder med Billedkunstskolerne, Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hvert år udvælges studerende eller nyuddannede kunstnere fra Kunstakademiet af René Block og professor Martin Erik Andersen til at lave et steds-specifikt værk her.

Støttet af Statens Kunstfond