Center for Klangkunst

“The Hammer Without a Master: Henning Christiansen’s archive”

  • Society for the Disorderly Speakers, Jakob Kirkegaard,Tori Wränes, Leif Elggren, Gordon Monahan, Marja-leena Sillanpää, Tobias Kirstein, Claus Haxholm, Andreas Führer, Johannes Lund, Vagn E. Olsson

Kunsthal 44 Møen er vært for en festival og udstilling med performance, ny kompositions musik og billedkunst i en nyerhvervet bygning ved siden af selve kunsthallen i Askeby på Møn. Festivalen, The Hammer Without a Master: Henning Christiansen’s archive, er dedikeret til kompositioner og visuelle værrker af den nu afdøde¸de danske Fluxus kunstner og komponist Henning Christiansen. The Hammer Without a Master indvier den nye bygning, der med tiden skal fungere som sommerresidens for unge komponister, kuratorer og kunstnere samt huse “Henning Christiansens arkiv”.

Projektet har tre hovedkomponenter: en billedkunstudstilling der vises frem til 11.8, en serie performances og elementer fra Henning Christiansens værker, som udgangspunkt.

Hver kunstner forholder sig til et aspekt af Christiansens arbejde for at udvikle et nyt værk, der ser tilbage på arven fra Christiansens visuelle ting og kompositioner samtidig med at de positionerer deres værker i en samtidskontekst.

Kurateret af Chiara Giovando
Udstillingen er støttet af: Nordisk Kulturfond, Statens Kunstråd (Tværæstetiske pulje), OCA, Canada Council for the Arts