2021

SØNDAG 26.09.2021 kl. 14

Filmvisning
THE PICTURESQUE BEAST En film af Theodor Præst Nymark Jensen, Danmark, 2021, 37 minBarok og storslået cinematisk fantasi over guldaldermaleren C.W Eckersbergs eventyr på Møn, hvor han skal lære at bemestre naturens motiver.I sit atelier på Charlottenborg arbejder den unge kunstmaler Christopher FenDweller – en figur løst baseret på både Fenris-ulven og guldaldermaleren C.W Eckersberg! – på at bemestre naturens motiver. Det går ikke så godt. Derfor drager han på en dannelsesrejse til Møn, hvor en forvandlingshistorie begynder. Urgamle folkesagn og figurer lånt frit fra den nordiske mytologi møder hypermoderne high-tech i et overdådigt barokt eventyr, der som en åndelig slægtning til Matthew Barney lader sine hybridkarakterer udforske historiske fortider og mulige fremtider på samme tid.Trailer
ONSDAG 15.09.2021 kl. 16
“Do, Re, Mæh…”

Hårbølle Mejeri, Kunsthal 44Møen og Henning Christiansens Arkiv er stolte af at kunne annoncere en koncert for og med 48 malkefår, der finder sted ved Hårbølle Mejeri.

– Første del af koncerten består af uddrag af Henning Christiansens berømte “Schafe Statt Geigen”, 1988.
– I anden del spiller de to unge virtuoser Josefine Dalsgaard (violin) og Jonas Lyskjær Frølund (klarinet) værker af bl.a Jørgen Bentzon, Gunnar Berg, Darius Milhaud og Igor Stravinsky.

 

LØRDAG 21.08.2021 kl. 14

EPHEMERA
– Insight in the curatorial practice of Robert Schweitzer newly settled resident in Askeby, Møn

Arrangementet varer ca. en time og foregår på engelsk
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Gratis entré

SØNDAG 08.08.2021 kl. 14
FROTTAGE PROJECTS – FRA DEN JORDISKE FLADE OP TIL DEN HIMMELSKE FLADE

En samtale med astrofysiker Anja C.  Andersen, teoretisk fysiker Poul Henrik Damgaard, billedhugger Nanna Abell og billedhugger Bjørn Nørgaard.

Om eksakt og intuitiv erkendelse
Om masse og flade
Om gravitet og stjernestøv

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.

 

LØRDAG 31.07.2021 kl. 14

DET MENTALE JERNTÆPPE?
Efter mere end 30 år – en generation – har “jerntæppet”, som Churchill definerede det efter 2.verdenskrig, været væk. Mange har i dag, end ikke oplevet det, men der er stadig, i vores opfattelse af Europa, et mentalt “jerntæppe” ?
I forbindelse med Kunsthal 44Møens udstilling med bulgarske samtidskunstnere “Brittle Power”, har billedhugger Bjørn Nørgaard inviteret ekspert i Øst- og Centraleuropa Søren Riishøj til en samtale. Riishøj er lektor emeritus ved SDU, forhenværende Folketingsmedlem, tidligere kommentator ved DR og nuværende redaktør ved det digitale medie MR.EAST: mreast.dk

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.
LØRDAG 03.07.2021 kl. 14
DIASPORAS KUNST
– Erindringernes dynamikker og kulturelle oversættelser belyst gennem værker af billedkunstnere fra det tidligere Jugoslavien nu bosat i Danmark

Vi får besøg af Tijana Mišković som nuværende er Ph.d. stipendiat ved. Statens Museum for Kunst og Københavns Universitet med projektet; ‘The Art of Dispora -The diasporic inbetweenness, analysed through artworks created by artists from former Yugoslavia, who live in Denmark’. link Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Gratis entré
LØRDAG 26.06.2021 kl. 14:
HENING CHRISTIANSENS ARKIV PÅ 44MØEN

En eftermiddag om Grøn-øre komponisten Henning Christiansen
Thorbjørn Reuter Christiansen
fortæller om processen med at systematisere og udgive materiale fra Henning Christiansens Arkiv. Hele 30.000 dokumenter og 400 spolebånd er blevet digitaliserede, og skal nu gøres tilgængelige for offentligheden.
Thorbjørn afspiller nye og kommende udgivelser fra Henning Christiansen Arkiv.
Henning var en alsidig komponist, som arbejdede med klassisk musik, avantgarde musik, filmmusik, aktions-musik – og ikke mindst felt-optagelser med sin båndoptager. Fra 1964 til 1986 arbejdede FLUXUS-kunstneren sammen med den tyske kunstner Joseph Beuys og sammen med Bjørn Nørgaard har han skabt og performet utallige kompositioner til deres fælles aktioner.

Vi ses i det grønne øre!

Arrangementet varer ca. en time.
Der serveres kaffe og kan købes vin.
Entré 50 kr. – vennekreds gratis.

 

LØRDAG 5.6. SÆSONÅBNING
På åbningsdagen har kunsthallen forberedt et program, der præsenterer og diskuterer bulgarsk samtidskunst og “Brittle Power”:

Lørdag den 5.6. 
Kl. 14   – Walk & Talk i udstillingen ”Brittle Power” – med Luchezar Boyadjiev
Kl. 15  – Præsentation af Bulgarsk samtidskunst ved curator Vesselina Sarieva og udstillingens kunstnere Luchezar Boyadjiev, Pravdoliub Ivanov, Mariana Vassileva, Rada Boukova, Vikenti Komitski.

 

RUNDVISNINGER
Hver torsdag og søndag kl 13. vil kunsthistoriestuderende Una Lind Oldaker give rundvisning i udstillingerne.
Ved forespørgsel på rundvisning skriv til: una@44moen.dk

 

SOMMERKUNSTKOLE FOR BØRN

I uge 28, 29 eller uge 30 for børn i alderen 5-12 år.

Igen i år afholder vi en sommerkunstskole for børn! Workshoppen varer 2 dage, og vil finde sted i løbet af 3 uger (uge 28, 29, 30) torsdag og fredag den 15.-16., 22.-23. samt 29.-30. i tidsrummet 11:00-14:00 og børnene kan vælge at blive tilmeldt en eller flere af ugerne.

Workshoppen vil inddrage børnene i vores aktuelle udstillinger. De to kunststuderende Eva Örk Árnadóttir Hafstein og Rosa Maria Zangenberg står for workshoppen og underviser børnene. Med udgangspunkt i kunstformen ‘readymade’ vil de dette år fokusere på værdierne i materialer og ting som ikke nødvendigvis hører til vores klassiske opfattelse af kunstmaterialer og kunstværker. Hvad kan man lave kunst ude af, og hvad kan blive til kunst?

Tilmelding på info@44moen.dk eller på tlf. +45 28832483.
Gebyr inkl. materialer pr. uge: kr 200.
Max 12 deltagere pr. workshop.

Adresse: Kunsthal 44Møen, Fanefjordgade 44, Askeby